Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Fløyelsmyk honning fra frilynte bier

Honning SKVIIS (350g) og Honning i glass (500g)
Honning SKVIIS (350g) og Honning i glass (500g)

Fløyelsemyk honning fra frilynte bier er 100% honning og helt naturlig!

Sommeren 2024 var birøkt og honning et faktum. 3 kuber var starten. Vi og biene fort tonen og vennskapet.

 

Første sommeren gav 30 kilo honning og definisjonen av rikdom kunne kjennes. Ikke i penger, gods og gull, selvsagt, men for å holde de første glassene med egenprodusert honning i hendene.

 

Bier går ikke i dvale, men innvintres med oppfôring før vinteren setter inn. Det er et svært spennende og kritisk punkt at biene innvintres med nok bier og at de kan klare å overleve vinteren i kuben.

 

Når de første solstrålene skinner på våren og de første biene finner vegen ut for å søke etter pollen fra gåsungene på selja trekker en birøkter et lettelsens sukk. Gleden er derfor står når bikubene har klart seg. Det er definisjonen av lykke. Når våren er i gang - står oppgavene i kø og går slag i slag.

 

Når bringebæra blomstrer en gang i juni er dure-lyden i bigården vanvittig. Ettersyn til biene og innsetting av mer kubemateriell slik at nektaren sakte, men sikkert lagres i skattekassene, er nå helt avgjørende. Bikubene vokser fra små hus til høyblokker. Det er stor fest!

 

Omkring midt i juli samles fulle honningtavler inn og tas med til slynging. Gylden og gullfarget råhonning renner ut av slynga. Nå samles all råhonning. Noen ønsker råhonning og kjøper dette. Resten tas med til visping for å hindre honningen å krystallisere seg og bli stein-hard. Den gjentagende vispingen over noe tid gjør honningen fløyelsmyk og aromatisk.

 

Honning fra i hovedsak bringebær kalles «Sommerhonning». Det er også andre honning-kilder som har fått ulike navn. Slik som skogshonning og lynghonning for å nevne noen.

 

Etter vispingen tappes honningen over på glass og SKVIIS-flasker.

Hagefred Bigård er sertifisert bigård.

I tillegg er biene ved denne bigården knyttet til et forskningsarbeid som tar som sikte på å avle frem bier som er Varroa-tolerante. Varroa er en midd som er plagsom i bigården. 

Bilde av bigården i frostBigården sommerstidBier bygger vakre vokskaker - gule av løvetannVispet honning helles på Honningglass og Honning SKVIISHonning på glass og Honning SKVIIS



Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Personvernerklæring

Logg inn